Vi nevnte så vidt i fjor, at vi har startet opp et eget forlag. Forlaget har fått navnet «SMØYG», og den første utgivelsen forelå i sommer, i form av den årlige temaboken som våre abonnenter får i tillegg til bladene. (Forsidefoto: Eva Brænd)

Denne første utgivelsene, som fikk navnet «Brudedrakt og krone fra sju prestegjeld», inneholdt brudedrakter og kroner som har vært presentert opp gjennom Magasinet BUNADs historie, i tillegg til en del nytt stoff. I år kommer en ny temabok, og den skal handle om ting du selv kan lage til bunaden din. Vi er i full gang med produksjonen av denne boken, og kommer snart tilbake med mer informasjon om alt det spennende den inneholder.

Men vi planlegger også mange flere utgivelser. Både bøker som vi selv har planer om å utgi, men det som er ekstra spennende er at vi også ønsker å utgi bøker for andre, innenfor vårt fagfelt! Det er en kjent sak at det kan være vanskelig å få utgitt en bok på de store forlagene. Du blir gjerne møtt med at: - Dette temaet er nok altfor smalt og vil nok ikke være lønnsomt for oss. Og skulle du være heldig å bli møtt med velvilje, vil de sannsynligvis ha sterke meninger om bokens omfang. 

Så hvis du «går med en bok i magen» og kanskje også  har opplevd å møte stengte dører hos de store, så ta gjerne kontakt med oss, så skal vi se på hva vi kan få til sammen.

Bøker vi ønsker å utgi

Vi ser for oss bøker innenfor vårt fagområde som for eksempel:
- Bøker som omhandler bunader fra et bestemt område, eller spesielle plagg. 
- Bøker om ulike typer håndverk og håndarbeid innenfor vårt fagområde:
Som for eksempel broderi, veving, sølv - og annet metallarbeid, skomaking, stofftrykk, konservering, vedlikehold m.m.
- Det kan være bøker som tar for seg og viser teknikker, men også mer historisk faglige bøker. 

Dette kan vi tilby:

- Vi tilbyr minst like gode vilkår som de store forlagene. 
- Vi følger retningslinjene til Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Vi er opptatt av svært høy kvalitet gjennom hele produksjonen. Både når det gjelder det rent faglige og den tekniske kvaliteten som omhandler foto, layout, papir og innbinding. Har du en konkret idé, som er mer enn en flyvetanke, og er villig til å gi deg i kast med den store oppgaven en bokutgivelse er, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss!

Send oss gjerne en mail med en kort beskrivelse av din bokplan.
Kanskje kan vi få til noe spennende sammen!

Vennlig hilsen fra 
Heidi Fossnes
SMØYG Forlag
Et forlag i Magasinet BUNAD AS
E-post: forlag@smoyg.no