Norsk håndverksutvikling har et omfattende internasjonalt samarbeid. En viktig del av dette er bygget opp rundt kontakten med det som internasjonalt kalles Wallachia museet, eller på Valasske muzeum i Roznov, som er et av Europas største friluftsmuseer. Museet har fått norske EU-midler til finansiering av flere bygningsprosjekter og ett av disse er utviklingen av et større tekstilmagasin. Selve magasinet er utviklet i et gammelt militært beredskapssykehus. Slutten på den kalde krigen og norske Eu-midler har dermed skapt grunnlag for studier for en norsk håndverkstipendiat som spesialiserer seg på folkedrakter. 

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år