Mari tar imot oss mellom foring av japanske silkehøns og sin egen rolle som bjørnemor i Hakkebakkeskogen. Stuen, og for den del hele huset til Mari, forteller at her bor det en godt over gjennom­snittet bunadinteressert person. Hadde synet som møtte oss da vi kom inn i stuen hatt et eget lydspor i tillegg, ville vi antakelig ha hørt både stev og felespill, kulokk, trall og joik... Hele ni drakter henger på byster rundt omkring i de to stuene. Mari Maurstad synes det er hyggelig å omgi seg med ting det knytter seg en historie til. Hun bruker bunad to til tre ganger i året og innrømmer at hun kanskje er en mer ivrig bunadsamler enn bunadbruker.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år