Under min kurshelg på Raulandsakademiet i fjor fikk deltakerne på grindvevkurset, som jeg var med på, en omvisning rundt hos de andre kursene som gikk parallelt med vårt. Der traff jeg knivmaker Rolf Bauge som var lærer på et kurs i gravering. Mannen var beskjeden på egne vegne, men han ble grundig framsnakket av elevene sine. Såpass at jeg ba om å få ta en titt på knivsamlingen han hadde med seg. Det viste seg å være svært fotogene saker. I ettertid har jeg besøkt Rolf Bauge hjemme i verkstedet hans på Rise i Aust-Agder. Der ga Rolf meg en grundig innføring i knivenes historie og utvikling, de store navnene og knivmakingens metoder.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år