Husfliden i Mandal jobber konstant med videreutvikling av Vest-Agderbunadene. Nå har de akkurat rekonstruert to nye bomullsstoffer i samarbeid med Durán Textiles, og et tredje er underveis. Kopiene baserer seg på tre gamle stoffer fra 1800-tallet. Dette blir det nå to flotte nye forklevarianter og et stoff til understakk av. Vi kontaktet Inger-Lise Brøto Torland og Hilde Marie Røkland ved Vest-Agder Husflid i Mandal for å høre hvordan prosessen har vært, helt fra de fant de gamle stoffene og fram til de nå snart kan tilby tre nye stoffvarianter til Vest-Agderbunaden.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år