Gjennom de fem foregående utgavene har vi presentert de fleste av statuene i Nordmandsdalen. I denne siste artikkelen viser vi statuene fra Oppland og nordver i landet til Trøndelagsfylkene, Troms, Finnmark og samisk område. Etter at vi besøkte parken, har statuene blitt pusset og vasket og fremstår nå rene og pene. Har du ikke vært i Nordmandsdalen, er denne vakre parken som ligger ved Fredensborg Slott i Nord-Skjælland, virkelig verdt et besøk. Som tidligere nevnt ble statuene gjenhugget for noen år siden, på grunn av at de var sterkt preget av forvitring. Men en del av originalstatuene kan fremdeles sees.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år