Her er oppskrift på et par perlestrikkede pulsvanter, eller «fyrierma» som det kalles i  Hallingdal. De er hentet fra Li Simons draktsamling. Slike pulsvanter har vært i bruk over store deler av landet og vi ser spesielt mye av dem i Hallingdal. Disse er strikket med relativt tynt garn og med tynne pinner. Perlene er også veldig små. Utfordringen er å få trædd så små perler på tråden. Eller med andre ord, å finne små nok perler med store nok hull til at garnet kan træs igjennom. Mitt forsøk ble derfor noe større enn originalen. Dersom du ikke finner like små perler som i originalen, er det ikke noe i veien for å bruke noen som er litt større. Lengden på pulsvanten justerer du uansett etter tykkelsen på håndleddet ditt, eller den heldige mottakers håndledd.

Bli med inn i Bestestova vår

Der kan du som abonnerer få din egen nøkkel inn til en verden av artikkelstoff om temaet vi brenner for: Bunader og folkedrakter!

I Bestestova kan du altså kose deg med interessante artikler, og flotte fargebilder av praktfulle bunader og folkedrakter.

I Magasinet BUNAD har vi opp gjennom årene fått møte de fremste innenfor fagområdet vårt, både tilvirkere og historikere. Nå har vi samlet også dem i Bestestova, og der kan du få møte dem.

Hjertelig velkommen inn!

Bli medlem
  • Arkiv fra 37 utgaver siden 2004
  • Ubegrenset tilgang til digitalt innhold og arkiv
  • To utgaver a Magasinet Bunad pr år
  • Årlig temabok

499,- per år