Håndplagg_100x113

«HÅNDPLAGG til bunader og folkedrakter»

Heidi Fossnes

I sin nye bok har forfatteren Heidi Fossnes gravet frem norske håndverksskatter i form av gamle håndplagg og gitt dem nytt liv.

Klikk her for bestilling


Rundt halvparten av de 100 håndplaggene som er med i boken er funnet på Norsk Folkemuseum. Resten har hun funnet på lokale museer.

Forfatteren selv sammenligner arbeidet med boka med en skattejakt. «For meg er et besøk i et stort museum som å komme inn i Ali Baba og de 40 røvernes hule,» sier Fossnes.

Et av hovedpoengene med boka er å vise at dette er mer enn gamle, møllspiste plagg.

Noen av plaggene er rene kunstverk. Andre er enkle, men sjarmerende, laget av enkle materialer, mens noe er laget av ren kjærlighet, sier Fossnes, som har lagt ned mye arbeid i å fortelle plaggenes historie.

Bildene i «Håndplagg til bunader og folkedrakter» er tatt av den prisbelønte reklame- og magasinfotografen Eva Brænd. Hun har fulgt Fossnes gjennom hele prosjektet.

Til hvert håndplagg i boka følger en oppskrift. Hvert fylke fra nord til syd er representert. Boka gir også et innblikk i ulike håndverksteknikker.

«Håndplagg til norske bunader og folkedrakter» er på 304 sider, i format 26 x 28 cm, og er innbundet med smussomslag. De fleste oppslagene har helsides fotos i farger.

kr. 529,-

inklusiv porto (til adresse i Norge). 
Samme pris som i bokhandelen,
rett hjem til deg


Klikk her hvis du ønsker å bestille «Håndplagg til norske bunader og folkedrakter».