Håndplagg ny_300x330

Ny utgave av «HÅNDPLAGG til bunader og folkedrakter»!

Heidi Fossnes:

Denne praktboken som redaktør Heidi ga ut i 2003, har nå kommet i ny utgave etter å ha vært utsolgt fra forlaget en stund. Omslaget er nytt, men innholdet er akkurat det samme som før.

Klikk her for bestilling

Heidi har gravet frem norske håndverksskatter i form av gamle håndplagg og gitt dem nytt liv. Omtrent halvparten av de 100 håndplaggene som er med i boken er funnet på Norsk Folkemuseum. Resten har hun funnet på lokale museer.

Forfatteren selv sammenligner arbeidet med boka med en skattejakt. «For meg er et besøk i et stort museum som å komme inn i Ali Baba og de 40 røvernes hule,» sier Heidi.

Et av hovedpoengene med boka er å vise at dette er mer enn gamle, møllspiste plagg.

Noen av plaggene er rene kunstverk. Andre er enkle, men sjarmerende, laget av enkle materialer, mens noe er laget av ren kjærlighet, sier Heidi, som har lagt ned mye arbeid i å fortelle plaggenes historie.

Bildene i «Håndplagg til bunader og folkedrakter» er tatt av den prisbelønte reklame- og magasinfotografen Eva Brænd. Hun har fulgt Fossnes gjennom hele prosjektet.

Til hvert håndplagg i boka følger en oppskrift. Hvert fylke fra nord til syd er representert. Boka gir også et innblikk i ulike håndverksteknikker.

«Håndplagg til norske bunader og folkedrakter» er på 304 sider, i format 26 x 28 cm, og er innbundet med smussomslag. De fleste oppslagene har helsides fotos i farger.

Og prisen er blitt enda hyggeligere, for den er nedsatt fra kr 529,- til:
kr 299,- (porto kommer i tillegg).  


Klikk her hvis du ønsker å bestille den nye utgaven av «HÅNDPLAGG til norske bunader og folkedrakter».